Kattmat, kattsand och tillbehör

En katt växer otroligt fort under sitt första år och därför är det av största vikt att den blir serverad ett foder med hög kvalitet.

Så köp ett foder i djuraffären och rata de foder som finns i mataffärerna för de är baserade på spannmål. Katter är köttätare och inga vegetarianer.

Köp större säckar så spar ni mycket pengar jämnfört med köp av mindre foderpåsar. Jag rekommenderar främst Orijen, Acana och Carnilove, spannmålsfria foder. Helt spannmålsfria torrfoder är det bästa du kan ge din katt. Tänk på att ett foder utan onödiga spannmål, är mycket drygare. Katten äter betydligt mindre, och det blir mindre i kattlådan.

Mina vuxna katter äter främst Orijen Cat and kitten och Carnilove. Foder helt utan spannmål. Royal Canin babycat, serveras till en start till våra minstingar.

Dom vuxna katterna serveras mjukmat, en gång om dagen, Brit, eller Mjau. Mina katter äter även råkost, bla Mush, samt nötfärs, rått kött mm. Kattungarna får mjukmat, Mush två gånger om dagen, plus torrfoder. Torrfodret står alltid framme.

Vid köp av kattunge får du foder för första tiden, foder din kattunge har ätit under sin uppväxt. Katten skall äta kattungefoder upp till 1 års ålder, den behöver det för att växa ordentligt.
 
Katten skall alltid ha tillgång till färskt vatten och skall dricka ungefär 0,5 dl/kilo kroppsvikt och dygn. Har du en katt som dricker dåligt kan du prova att köpa en vattenfontän, vilket brukar locka katterna att dricka mer. De flesta katter tycker även om att dricka direkt från kranar, för de gillar som sagt fräscht vatten.

Det är av största vikt att katten får i sig vatten och ett bra foder för att minska risken för urin/njur-sten. Var noga med att det alltid finns rent vatten till katten.

Vi använder EverClean kattsand, och Peewee pellets. Absolut det bästa som finns på marknaden!

KATTENS NO 1 KLÖSTRÄD, REKOMMENDERAS!
KATTENS NO 1 KLÖSTRÄD, REKOMMENDERAS!