TILL SALU
Ljuvlig blåmaskad hona född 30 Maj, leveransklar i September. Säljs inte som ensam katt. Oerhört social, nyfiken, framåt och vacker. Mycket hanterad, ompysslad och älskad. Kontakta oss för mer information. 

Det är jätte trevligt med besök, men vi tar endast emot besök vid seriöst intresse. Tänk noga igenom om tiden är rätt för en ny familjemedlem.

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss för mer information. 

 •  Pris för en kattunge till sällskap: 17000 kr, inklusive kastrering.
  Att reservera en kattunge kostar 2500kr, resterande betalas senast vid leverans.)
Vad är en renrasig siames?

I CFA rådets ras regler föreskriver att en renrasig siames få registreras i CFA, måste presentera en 8-generationers stamtavla som består endast av registrerade Siamese. Detta innebär att om en 8-generationers stamtavla, har varje katt endast renrasiga registrerade siames för direkta förfäder.
I vissa andra registrerar organisationer, katter som visar Colorpoint korthår, tabby / lynx, röd, creme, eller tortie eller orientaliska korthår på deras stamtavlor är fortfarande registrerade som siames.
Detta kallas en fenotypisk register, eller en där katten är registrerad enligt hur det ser ut, inte i enlighet med katter på sin stamtavla. I CFA, vilket är en stamtavla baserat register, förutom att presentera en ren, 8-generationers stamtavla, godkända färger är endast , brunmaskad, blåmaskad, chokladmaskad, och  lilamaskad. Dessa är de fyra klassiska färger av siames.

Varför CFA Siamese kommer endast i fyra färger?

Utöver ovanstående regler, under många decennier, har CFA bara accepterat fyra traditionella eller klassiska, färger brunmaskad, blåmaskad, chokladmaskad och lilamaskad. Dessa fyra färger anses vara den enda naturligt förekommande färger i renrasiga Siamese. Mönster som tabby eller sköldpadd, eller fasta ämnen såsom rött eller kanel, är bevis på hybridisering, och därför inte accepteras.

Vad är några av dessa hybrid raser?

Den vanligaste och mest populära hybrid ras av siames Oriental. Denna ras, som ursprungligen bara i en korthårig version, har utvecklats för att efterlikna den Siamese typ och personlighet utan att komma i en myriad av färger och mönster. För närvarande finns det mer än 350 olika färger / mönster kombinationer möjligt i denna ras. Den långhåriga version av denna katt kallas orientaliskt långhår och uppvisar alla samma färgvariationer som gör Oriental korthår.
En annan populär hybrid av siames är Colorpoint korthår. Dessa katter har också Siamese typ och personlighet, men bara komma i lodjur punkt, sköldpadd punkt och röd / kräm punkt (och endast 4 klassiska Siamesens färger, plus den röda faktor).

Javaneserna är en långhårig version av Colorpoint korthår, presentera samma färger och typ, men det är en separat ras. Den balinesiska är ofta felaktigt kallas en långhårig siames. Det är en separat hybrid ras. Det är också imiterar Siamese typ och personlighet, och kommer endast i de fyra klassiska Siames färger.
Den Tonkines, vilket är ett resultat av en korsning mellan Siam och Burma, är en hybrid ras som bär föga likhet med den siames. Det är en modern katt mitt emellan de två ursprungliga raserna.

En verkligt framstående ras

Vår CFA Siames har en lång och värdefull historia i Cat Fancy. Vår är en av de äldsta naturligt förekommande raser och har historiskt varit en av de mest älskade. Vår ras har bidragit till att skapa åtminstone sju andra raser (den Ocicat och Havana Brown, medan inte sant hybridraser, har utvecklats med hjälp av Siamese, bland andra) och Siamese har gett utparning stöd till andra. Denna framstående ställning siames är vad som motiverar CFA uppfödare att arbeta för att fortsätta att upprätthålla helighet rasens renhet genom att insistera på en fortsättning av den 8-generationers stamtavla registrering och vara ständigt vaksamma i våra ansträngningar att skydda vår ras från intrång av dem som inte respekterar eller förstår dess bidrag till raskatt världen.

När du köper en kattunge av oss, är den vid leverans:

 • Hanar minst 14 veckor. Honor minst 16.
 • Veterinärbesiktad, intyg ej mer än 7 dagar gammalt.
 • Fullvaccinerad mot kattpest och kattsnuva.
 • Chipmärkt
 • Avmaskad
 • Stambokförd i CFA
 • Doldafel försäkrad i IF.
 • Är väl socialt tränad, mycket hanterad och ompysslad.
 • Kastrerad, inkluderat i priset

Att tänka på vid besök.
 

Vi tycker det är jätte trevligt med besök. Men vi måste begränsa besökstiden till max 1 timme. Vänligen respektera detta. 
 

Kan du erbjuda våra kattungar, ett hem fullt av kärlek, lek och kel, är välkommen att höra av dig för mer information!

Våra katter säljs till främst till sällskap.
Är du registrerad uppfödare, och intresserad av en avelskatt, hör av dig för mer information. 
Dock säljer jag endast avelskatter till registrerade uppfödare, som endast har intresse för renrasavel.

 

Bor du långt ifrån oss? Vill du flyga eller åka tåg, för att hämta din nya familjemedlem? Jag möter gärna upp på Sturup flygplats, eller på tågstationen i  Landskrona, Lund, Malmö eller Helsingborg. Allternativt, så kan jag leverera kattungen till dig, mot resekostnad.